De afgelopen maanden liggen er bij ons vaak brieven op de deurmat om glasvezel in het dorp aan te leggen. Glasvezel wordt pas aangelegd als minstens 30% van de bevolking zich heeft aangemeld. Als ik naar mezelf kijk dan merk ik dat ik dit best wel wil, maar niet echt de noodzaak voel om over te stappen en neem vervolgens geen actie.

In de onderstaande TED Talk wordt een soortgelijke situatie beschreven als het gaat om energie besparen, maar daarnaast wordt er een mooi voorbeeld gegeven hoe consumenten toch kunnen worden overgehaald om actie te ondernemen. In mijn werk, als product manager bij verschillende software leveranciers, heb ik gemerkt dat er veel tijd wordt besteed aan de ontwikkeling van mooie en nuttige functies, maar dat deze functies na introductie minimaal gebruikt wordt. Meer weten over het voorspellen van het gedrag, lees dan de blog op de site van Opower  “Want to predict human behavior”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *